Tyyppi hermostuu roskaamisesta.

 

 

 

MUUTOKSEN PIHDIT – 24.4.2015

Tapahtui Vaasassa välillä Runsor-Vanha Vaasa

sivu1p sivu2p sivu3p sivu4p

Tuli tosiaan mitta täyteen tuon hillittömän roskaamisen kanssa niin hommasin roskapihdit parilla kympillä Clas Ohlsonilta.

Otin ne sitten töihin mukaan ja kotimatkalla noukin sitten parhaani mukaan työmatkan varrelta niin paljon tavaraa kun sain mahtumaan

jätesäkkiin. Olis helposti täyttynyt toinenkin, mutta roskat on yllättävän raskaita raahata kävellen kainalossa!

Alla muutama otos reissusta. Aikaa kului sellainen pari tuntia.


roskakuva01


roskakuva05

roskakuva04

roskakuva03
roskakuva02roskakuva06


roskakuva07

 

 

Tags: , , , , , , , , ,

9 kommenttia - “Tyyppi hermostuu roskaamisesta.”

 1. Skjere Kirjoittaa:

  Pakko sanoa et tää kyllä inspiroi itteenikin. Sanoisitko omakohtaisesta kokemuksestasi et kantsiiko tosiaan olla roskapihdit tuollaisessa hommassa vai uskaltaako mennä ihan vaan jykevät suojahanskat käsissä mennä noukkimaan? Vai onko ojat, polut ja pientareet sen verran saastaisessa kunnossa tänä vuodenaikana et mieluummin pysyttelee pihtien välimatkan päässä sieltä koirankakka/katupöly/roskamerestä? :’D ps. arvostukset sulle!

 2. hillo Kirjoittaa:

  Huippua, Skjere! Kiva kuulla, että inspiroi. Suosittelen kyllä pihtien hommaamista niistä oli monessa kohtaa iso apu esim. just kun poimii ojista tavaraa tai jostain pusikon syövereistä. Muoviset kipot, paketit ja pussit oli täynnä vettä ja muuta litkua niin kädet kyllä sotkeentuu aika nopeesti. Mutta pelkillä hanskoillakin pärjää jos ei heti pysty/kerkee hankkimaan. Voihan sitä keskittyä poimimaan isompia kamoja tai sellasia jotka ei oo ihan p*skan peitossa. Mulla tuli vastaan täysinäisiä roskapussejakin jotka joku oli heittänyt metsään.

  Noi Clas Ohlsonin pihdit oli muuten aika kalliit mutta varmasti löytyy halvempiakin netistä tai muista kaupoista joissa myydään puutarhakamoja.

  Muutama juttu tuli mieleen kun olin keräilemässä:
  – olkalaukkua ei kannata pitää mukana, on aina tiellä
  – rennot pöksyt ja kuteet päälle
  – jos hommais sellasen rinkulan joka pitäis pussin suuta auki niin ois kiva. Tuuli aika kovaa kun keräilin niin se aiheutti hankaluuksia
  – houkuttele seuralainen mukaan niin saa tien molemmilta puolin helpommin siistiksi. 😀

 3. Skjere Kirjoittaa:

  Kiitti vinkeistä, kokemuksista saa aina parasta oppia! 😀 Tuli tätä lukiessa mieleen että työttömänä ja pitkiä tylsiä päiviä viettävänä voisi ottaa hyödyn irti luppoajasta, kun itseänikin suututtaa roskat erityisesti luonnossa. Joskus niitä aina kanniskelee lähimpiin roskiksiin, mutta se ei ole hirveän tehokasta. Mutta nää on näitä juttuja joissa yhdenkin ihmisen pieni panos merkkaa. Sitä usein kismittelee just tota et ”miks kukaan ei tee mitään näille roskille” ja sitten ei itsekään ota hommakseen vaikka pystyisi. Pitää ottaa projektiksi kuljeskella tuolla ja katsoa, että onko roskia keräämättä. :’)

 4. Katariina Kirjoittaa:

  Entisenä proroskankerääjänä täytyy suositella tommosen roskannoukkimiskepin lisäksi pussin aukipitäjäksi vaiks dyykattua aurauskeppiä, se toimii hyvin pussin auki pitämisessä! Sen pussin suun kun käärii siihen aurauskepin ympärille ni hyvä on. Musta toi roskienkeruu on tosi meditatiivista touhua, pitääkin harkita tommosen keräyskepin hankkimista.

 5. hillo Kirjoittaa:

  Skjere, varmasti muutkin ihmiset innostuu kun huomaavat jonkun keräävän huviksensa roskia.

  Katariina, Ooh! Mahtava vinkki! Se pussin auki pitäminen oli ainoa ärsyttävä asia joka tuli vastaan. Pitää kokeilla tota ens kerralla. Oon samaa mieltä että roskienkeruun aikana kerkeää miettiä kaikenlaista ja se on oikeastaan tosi rauhoittavaakin.

 6. nuorikko Kirjoittaa:

  Mie kerään roskia syliini vaan kävellyllä, mutta noi roskapihdit——! Pakko-ostos kyl!

 7. nuorikko Kirjoittaa:

  Ai niin ja entisenä ammattimaisena roskannoukkijana Vuosaaressa sanon, että ÄLKÄÄ kerätkö paljain käsin tai ilman viillonsuojaavia hanskoja MITÄÄN ruiskuja. Pihdeillä voi nostaa roskiksen alle tai päälle, että roskisten tyhjääjät voi ne laittaa semmoseen oranssiin purteloon. Pakko myöntää, etten tiedä minne ne oranssit purtelot ees meni 😀 Tein vaan työtäni.

 8. hillo Kirjoittaa:

  Kiitos nuorikko vinkistä! Ei ole vielä tullut neuloja vastaan mutta rikkinäistä lasia kylläkin. Varovasti sain kerättyä kun oli isoina paloina mutta jännitti kyllä kun ei ole mitään erityisiä suojahanskoja käytössä vaan jotku perus ’asentajahanskat’.

  Heräsi lisää ajatuksia keräilystä kun kävin eilen täyttämässä taas jätesäkin:
  – Ota muutama pienempi pussi mukaan jotta on helpompi lajitella lasit ja metalli ja paristot sun muut. Nyt piti kerätä ne tien sivuun ja hakea erikseen
  – Hommaa varahanskat

 9. Juha M. Kirjoittaa:

  Jos ei ole hanskoja ja pihtejä voi silti kerätä monia roskia (ainakin kun pesee hyvin kädet lopuksi). Satunnaisena kerääjänä olen yleensä aloittanut kunhan vastaan on tullut sopiva pussi